Midnattssolsvandring

I Abisko, 250 km norr om polcirkeln, råder det polardag från början av juni, vilket innebär att solen inte går ned under horisonten vid midnatt. Vi vandrar i alpin terräng med det röd-gula ljuset som lindar in omgivningen mellan himmel och jord.

Upplevelsen börjar redan i linbanan, med fjällen som panorama går färden tyst och långsamt upp för berget. Linbanan tar oss till STF Aurora Sky Station, på 900 meters höjd över havet, därifrån påbörjas vandringen som stiger de sista höjdmetrarna upp till Nuoljas topp på 1164 meters höjd över havet. Vi gör flera stopp utmed vägen för att njuta av utsikten och lyssna på guiden som berättar om omgivningarnas historia, från istid till norrskensresemål. Väl uppe på toppen firas prestationen med bubbel, tilltugg och om vädret tillåter, det vackra midnattssolsljuset. Strax efter midnatt börjar vandringen ner till linbanan igen, och därifrån tar vi liften tillbaka ner till Abisko Turiststation

Bra att veta:

Tid: 4 tim
Längd: 4 km (ca 2.5 tim vandring)
Åldersgräns: 12 år
Ta med: Kängor, regnkläder och en varm tröja
Samling: Vid receptionen kl. 21.30 (tillbaka ca 01.30)
Övrigt: Max 16 platser

Datum

17 juni 2022 – 17 juli 2022  Alla dagar!

Tider

21:30 – 01:30

Följande ingår

Tur- och returbiljett med linbanan, vandring med guide, dryck och tilltugg på Nuoljas topp

Boka

Vi rekommenderar att du bokar och betalar ditt besök i förväg. Restplatser kan köpas på STF Abisko Turiststation.

Boka midnattssolsvandring

Observera!

Om vi måste stänga Linbanan på grund av vädret, kommer du att få återbetalning på midnattssolsvandringen eller ev. ersättningsaktivitet.

Pär Johansson