Midnattssolsvandring

Ábeskovvu, skogen vid det stora vattnet som omfamnas av fjällen himlen och midnattssolen. Solens strålar ger Abisko den kraft och energi som behövs under sommarmånaderna. Naturen ger dig kraft, du behöver bara vara här och låta sinnena uppfyllas

Upplevelsen börjar redan i linbanan, med fjällen som panorama går färden tyst och långsamt upp för berget. Nu börjar vandringen som stiger de sista höjdmetrarna upp till Nuoljas topp (1164 m ö h). Under en kort paus på toppen firas prestationen i upplevelsen av att solen aldrig går ner under horisonten. Här uppe skådas en magnifik utsikt över de omgivande fjällen och den stora sjön Torneträsk.

Uppe på berget ligger det internationellt kända STF Aurora Sky Station och där finns en stor utomhusterrass och ett utkikstorn som utsikten kan beskådas ifrån. Passa på att köpa en kopp kokkaffe i caféet eller en souvenir som ett minne innan nedfärden.

Datum

13 juni 2019 – 21 juli 2019

Tider

21:00-01:00

Följande ingår

Biljett till linbanan t/r, vandring med guide, dryck och tilltugg på Nuoljas topp.

Boka

Vi rekommenderar att du bokar och betalar ditt besök i förväg. Restplatser kan köpas på STF Abisko Turiststation.

Boka midnattssolsvandring

Observera!

Om vi måste stänga Linbanan på grund av vädret, kommer du att få återbetalning på midnattssolsvandringen eller ev. ersättningsaktivitet.

Pär Johansson